BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen)

Alle Nederlandse gemeenten hebben de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (kortom BAG) ingevoerd.

De BAG is een registratie waarin gemeentelijke basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland zijn verzameld. Deze gegevens zijn verzameld in een Landelijke Voorziening (BAG LV) en wordt beheerd door het Kadaster. Zij stelt de gegevens beschikbaar aan organisaties met een publieke taak, bedrijven en particulieren. De BAG biedt een hoogwaardig overzicht van alle gebouwen en adressen in heel Nederland.

De BAG staat niet op zich zelf maar is een belangrijk onderdeel van het stelsel van basisregistraties. Hierin zijn veel belangrijkste basisgegevens verzameld die de overheid nodig heeft om haar werk te doen. In diverse wetten is de kwaliteit van deze gegevens gewaarborgd. De basisregistraties zijn essentieel voor een goede dienstverlening van de overheid. Daarnaast zijn vanaf 1 juli 2011 alle organisaties met een publieke taak verplicht tot afname van de gegevens uit de BAG en hebben een terugmeldplicht als zij op eventuele fouten in de basisgegevens stuiten.

Dienstverlening
Bobeldijck Vastgoed heeft alle kennis en ervaring in dienst om uw organisatie te ondersteunen bij het beheren, onderhouden en verbeteren van de kwaliteit van de BAG. Denk hierbij aan de volgende dienstverlening:

  • Ondersteuning door een ervaren BAG- en Gegevensbeheerder
  • Ondersteuning door gekwalificeerde BAG consultants
  • Opwerken kwaliteit van de BAG-gegevens
  • Koppelen van WOZ & BAG en oplossen van de uitval
  • BAG-opleidingen
  • Pré inspectie (audit) BAG

Heeft u behoefte aan een sparringpartner op niveau of tijdelijke ondersteuning bij het beheren of verbeteren van de BAG? Bel ons voor een oriënterend gesprek. Graag adviseren wij u bij het maken van de juiste keuzes. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J.J.M. (John) van Boxtel, directeur Bobeldijck Vastgoed, bereikbaar op 010-202 34 34 / 06-24 36 69 27 of boxtel@bobeldijck.nl.  Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen het vakgebied BAG en beschikt u over werkervaring op dit vakgebied? Kan dan eens bij onze Vacatures.